Om Patrik Simonsbacka Bygg AB

Patrik Simonsbacka Bygg AB är ett litet familjeföretag som drivs av Patrik Simonsbacka och Cecilia Drotz

 

År 2003 “föddes” Simonsbacka Bygg & VVS. I januari 2012 bytte vi namn och bolagsform, till Patrik Simonsbacka Bygg AB.

 

om oss page right

Vi riktar oss i första hand till er som vill ha ett okomplicerat förfarande genom byggprocessen och eftersträvar kvalitet till rätt pris.
Simonsbacka Bygg AB står för god service och personlig kontakt, där dina krav och önskemål är grunden för vårt arbete.

 

Företaget är i dag verksam i Södermanland med omnejd, och Nyköping som utgångspunkt. Vi utför jobb i resten av landet också och i övriga Norden efter förfrågan.

 

Med åren har vi byggt upp ett bra kontaktnät och har många nöjda kunder. Kontakta oss om du önskar att komma i kontakt med dessa personer innan du anlitar Simonsbacka Bygg AB till ditt projekt. Vi är godkända för F-Skatt och erforderliga Entreprenadförsäkringar.

 

Vi är öppna för de flesta förslag och frågor. Ring oss redan idag för konsultation samt kostnadsförslag. Vi ser fram emot att höra ifrån just Dig hur vi kan samarbeta i ditt nästa byggprojekt.

Nya regler för rot- och rutarbete den 1 januari 2016

Riksdagen har beslutat om nya regler för rot- och rutavdraget som träder i kraft den 1 januari 2016.

 

Följande förändringar har beslutats

 

  • Rotavdraget sänks till max 30 procent av arbetskostnaden. Rutavdrag medges fortfarande med 50 % av arbetskostnaden.
  • Det maximala avdraget för rutarbete halveras till 25 000 kr för personer som inte har fyllt 65 år. För att ha möjlighet att utnyttja 50 000 kr ska du ha fyllt 65 år vid årets ingång.
  • Rutavdrag för städning begränsas till att endast innefatta enklare städning eller annat rengöringsarbete samt flyttstädning.
  • Rutavdrag för matlagning slopas.
Avdrag på arbetskostnad för rotarbeten sänks

Du kan dra av max 30 procent av arbetskostnaden i rotavdrag. Den sammanlagda skattereduktionen för rot- och rutarbete får inte överstiga 50 000 kr oavsett köparens ålder.

Om du till exempel har fakturerat 50 000 kr inklusive moms kan du göra rotavdrag med 15 000 kr på fakturan och kunden måste betala 35 000 kr för att Skatteverket ska kunna betala ut 15 000 kr. Detta gäller för de rotarbeten som din köpare betalar den 1 januari 2016 eller senare.